PROGRAMOK

Életút és Örökség kiállítás Egerben

2023. május 19-én nyílt meg Egerben „Habsburg Ottó – Életút és örökség” című roll-up tárlatunk, amely szeptember végéig tekinthető meg a felújított Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban.

Helyszín

Eger,
Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont

Időpont

kezdete

2023.05.19.
Péntek14:30

vége

2023.09.30.
Szombat16:00

A Habsburg Ottó Alapítvány 2020 januárjában indította útjára a névadónk életét bemutató „Életút és örökség” című vándorkiállítást a Gödöllői Királyi Kastélyban. Kilenc panelből álló roll-up kiállításunk célja, hogy a Habsburg Ottót díszpolgárrá választó, illetve vele szoros kapcsolatot ápoló magyarországi településeken bemutassa a volt trónörökös és európai államférfi életpályáját, politikai örökségét.

Országjáró kiállításunk ezen állomása több szempontból is egyedi: névadónkat díszpolgári címmel kitüntető helységek közül eddig kisebb lélekszámú településeken fordultunk meg, ezúttal azonban egy vármegye székhelyére, egy érsekség központjába voltunk hivatalosak. Habsburg Ottó feleségével, Regina hercegnővel többször is ellátogatott a szívükhöz közel álló városba, és ahogy Habsburg Ottó mind az Alapítványunk kezelésében található levelezésében, mind a vele készült interjúkban gyakran emlegeti, felesége különösképpen beleszeretett Egerbe.

Meghívó Eger kiállításmegnyitó