GYŰJTEMÉNY

A Habsburg Ottó Alapítvány elsődleges célja Habsburg Ottó szellemi és tárgyi örökségének méltó módon történő megóvása, egységes gyűjteménnyé rendezése, feldolgozása és kutathatóságának biztosítása. Célja emellett Habsburg Ottó munkásságát alapul véve egy jövőbe tekintő európai eszmerendszer kiépítésének támogatása is.

A hagyaték részét képezik Habsburg Ottó különböző nyelveken megjelent politikai cikkei, kiadott könyvei, könyvgyűjteménye, továbbá államfőkkel, meghatározó politikusokkal történt beszélgetései alapján készült tanulmányok, memorandumok. Emellett az Európai Parlamentben végzett 20 évnyi munkájának beszámolói, újságcikkek az Ausztriába történő visszatérés időszakából, személyes levelezése, kitüntetései, film- és fénykép-archívum, valamint további dokumentumok és tárgyi emlékek. A gyűjtemény mérete összesen mintegy 700 archiváló konténer, 101,65 iratfolyóméter.

3572

jegyzékbe
vett kötet

36.277

jegyzékbe
vett oldal

128

kilométer
kereshető
szöveg

FELHASZNÁLÁS

A Habsburg Ottó Alapítvány gyűjteményi adatbázisa folyamatosan bővül. Az érdeklődők a nyitólapról több úton is eljuthatnak az általuk keresett rekordokig: lehetőség van az egyszerű és összetett keresésre. Utóbbi esetében különféle kulcsszavak használatával is lehet böngészni a fényképek és a szövegfelismerővel ellátott, kereshető dokumentumok között. Az adatbázisban szereplő rekordok adatai és ismertetései a Habsburg Ottó Alapítvány (HOAL) nyilvántartásán alapulnak, és szerzői jogvédelem alá esnek. Felhasználásuk, idézésük esetén kérjük az internetes forrásmegjelölés általános szabályainak betartását. Forrás: a rekord azonosítója

Fotók felhasználása: A fényképek nagyfelbontású változata digitális formában, díjfizetés ellenében a következő címen rendelhető meg: info@habsburgottoalapitvany.hu A képek bármilyen formában történő publikálása vagy kereskedelmi célú felhasználása csak a HOAL engedélye alapján lehetséges.