PROGRAMOK

Exiled in Madeira – Könyvbemutató Funchalban

A 2022-ben kiadott Száműzöttként Madeirán című nagysikerű kötetünket idén angol nyelven is megjelentettük, amelynek bemutatójára október 17-én Funchalban kerül sor.

Helyszín

Funchal, Madeira,
Quinta Magnólia-Centro Cultural

Időpont

kezdete

2024.10.16.
Szerda17:00

vége

2024.10.16.
Szerda19:00

Az Exiled in Madeira, Documents on the Last Months of the Life of Charles of Austria-Hungary című kötetünk első bemutatójára 2024. október 17-én fog sor kerülni, stílszerűen a könyv színterén, a portugál sziget fővárosában, Funchalban, Madeira regionális önkormányzatának közreműködésével.

A kiadványban olvasható dokumentumok között szerepelnek IV. Károly naplórészletei, illetve a királyi gyermekek nevelőnőinek napi szintű feljegyzései. A felhasznált írott forrásokat a közönség számára nagyrészt eleddig ismeretlen fényképek egészítik ki, amelyek a család közvetlen környezetében, többnyire helybéli fényképészmesterek által készültek. A képválogatás elsősorban a madeirai fotográfiai múzeum egyedülálló gyűjteményére, valamint nemzetközi közgyűjtemények darabjaira támaszkodik, rendkívül gazdag anyagot kínálva az olvasóknak. Reméljük, hogy az angol nyelvű kiadás révén az utolsó osztrák császár és magyar király élete és alakja szélesebb, nemzetközi közönség számára is jobban megismerhető lesz.