Ábrahámi vallások találkozója Habsburg Ottóra emlékezve

Július 4-én vasárnap, névadónk halálának 10. évfordulója alkalmából Pannonhalmán tartottunk megemlékezést és konferenciát, melyen a Habsburg család tagjai mellett Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a határokon túli és a hazai közélet, az egyházak, a tudományos élet, illetve az európai arisztokrácia képviselői voltak jelen.

Habsburg Ottó bencés tanárainak nyomában – Szakmai egyeztetés Pannonhalmán

Az egykori trónörökös személyiségének meghatározó formálói voltak a nevelői. Nemcsak tudást, hanem hazaszeretetet, szellemi, civilizációs iránymutatást is kapott tőlük. Ennek jegyében nagy fontossággal bír feltárni Ottó tanítóinak, kiváltképp bencés mestereinek életútját, gondolkodását, munkamódszereit. Mindezt szem előtt tartva kerestük fel 2020. december 14-én a Pannonhalmi Bencés Főapátságot.

Zászlót bontott a Habsburg Ottó emlékét őrző alapítvány

Az utolsó magyar király fia, Habsburg Ottó halálának nyolcadik évfordulójára emlékezett 2019. július 4-én a Habsburg Ottó Alapítvány a Pannonhalmi Főapátságban. A szervezet küldetése, hogy Habsburg Ottót mint államférfit, a magyarságért kiálló politikust mutassa be, valamint hogy kutathatóvá tegye és feldolgozza életművét.