Ursula Plassnik, korábbi osztrák külügyminiszter látogatása

2022. május 6-án meglátogatta Alapítványunkat Ursula Plassnik, aki 2004-től négy éven át osztrák külügyminiszter volt, ezt megelőzően pedig éveken át vezette Wolfgang Schüssel alkancellári, majd kancellári kabinetjét. 2010–11-ben sokat segített az első uniós elnökségére készülő magyar külügyi vezetésnek.

Meghívó: Európa nélkülözhetetlensége

A Habsburg Ottó Alapítvány és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézete Európa nélkülözhetetlensége címmel kerekasztal beszélgetést rendez 2022. május 10-én a Ludovikán, melynek vendégei Jean-Dominique Giuliani, a párizsi Robert Schuman Alapítvány elnöke és Navracsics Tibor, országgyűlési képviselő, korábbi miniszter és uniós biztos.

70 éve történt: Esküvő Habsburg módra

1951. május 10–én kötött házasságot a franciaországi Nancy városában Habsburg Ottó és Szász-Meiningeni Regina hercegnő. A gondosan előkészített és dokumentált esemény, amelyen több tízezren vettek részt az egykorvolt Osztrák-Magyar Monarchia országaiból, méltó volt az utolsó magyar trónörökös mint a Habsburg ház feje történelmi és társadalmi státuszához.