Nálunk járt Alvino-Mario Fantini, a The European Conservative főszerkesztője

A The European Conservative folyóirat főszerkesztője, Alvino-Mario Fantini látogatott el Alapítványunkhoz 2022. február 17-én.

Nálunk járt Alvino-Mario Fantini, a The European Conservative főszerkesztője

A The European Conservative Európa első számú konzervatív, angol nyelvű negyedéves filozófiai, politikai és művészeti folyóirata. Mint ilyen, a konzervatív, tradicionalista és jobboldali gondolkodás különböző fajtáit megvilágító cikkeket, esszéket, interjúkat és kritikákat közöl. A folyóirat főszerkesztője, Alvino-Mario Fantini Prőhle Gergely Igazgatóval megvitatta az együttműködés jövőbeli lehetőségeit.

Habsburg Ottó hagyatékát és szellemi örökségét gondozó Alapítványunk tevékenysége érdekes téma lehet a folyóirat olvasóinak. A Főszerkesztőt különösen érdekelte Habsburg Ottó nálunk található személyes könyvgyűjteménye, annak is egyes amerikai konzervatív politikusokra vonatkozó része. A képen Prőhle Gergely, igazgató, Fejérdy Gergely, tudományos igazgatóhelyettes és Alvino-Mario Fantini láthatók Habsburg Ottó könyvei előtt.

A látogatás és beszélgetés nyomán a tervek szerint Habsburg Ottó születésének 110. évfordulója alkalmából, a folyóirat őszi számában jelenik meg ismertető a Habsburg Ottó Alapítvány munkájáról.