Az egyet nem értés határai – érdemi eszmecsere V4 konferenciánkon

2022. április 22-én a Ludovika Széchenyi Dísztermében rendezte meg a Habsburg Ottó Alapítvány és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézete „Közös érdekek, közös értékek? – Németország és a Visegrádi Négyek kapcsolata új kihívások idején” című konferenciáját. A magyar V4-elnökség alkalmából rendezett tanácskozás fő célja a közép-európai integráció bő harminc éves történetének és tágabb kontext

Jószándék és balsors – IV. Károly emlékkonferencia

Gödöllőn, a Királyi Kastélyban került sor 2022. március 25-én a „Jószándék és balsors” című emlékkonferenciára, amelyet IV. Károly király halálának 100. évfordulója alkalmából a Habsburg Ottó Alapítvány a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltárral együttműködve valósított meg.

Konferencia az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó uralkodójáról Lisszabonban

Magyarország lisszaboni nagykövetsége, az Universidade Católica Portuguesa és a lisszaboni Osztrák Nagykövetség konferenciát szervezett Lisszabonban Boldog IV. Károly emlékére, aki 1922. április 1-én madeirai számkivetettségben hunyt el. A centenáriumhoz kapcsolódóan Fejérdy Gergely, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatóhelyettese is előadást tartott.