A 100 éve született Vajay Szabolcs szellemi és emberi nagyságára emlékező konferencia

Habsburg Ottó levelező kapcsolatban állt, és személyesen is több alkalommal találkozott Vajay Szabolccsal, akinek születése centenáriuma alkalmából megemlékező, és a családi hagyatékok feldolgozását, közkinccsé tételét tematizáló konferenciát rendeztünk. Az eseményre a Habsburg Ottó Alapítvány közreműködésével a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban került sor.

Konferencia: Mentés és menekülés – 80 év távlatából

A Habsburg Ottó Alapítvány és a Holokauszt Emlékközpont 2020. október 29-én Mentés és Menekülés – 80 év távlatából címmel online konferenciát szervez. A konferencia alapját az adja, hogy 80 évvel ezelőtt, 1940 nyarán Habsburg Ottó közbenjárásával több ezer – elsősorban osztrák származású – zsidó állampolgár tudott elmenekülni a rájuk váró meghurcoltatás elől.

Konferencia: Településem Európában, Európa a településemen

A Habsburg Ottó Alapítvány 2020. szeptember 9-én rendezte meg Településem Európában, Európa a településemen című konferenciáját a Danubius Hotel Gellért Gobelin-termében. A budai szállodára 1988-tól az egykori trónörökös egyik kedvelt fővárosi lakhelyeként tekintett, ez indokolta a helyszínválasztást.