Az év levéltári kiadványa lett a Habsburg Ottó és az államhatalom kötet

A Habsburg Ottó és az államhatalom című kötetünk első helyezést ért el a Magyar Levéltárosok Egyesülete által adományozott Év levéltári kiadványa 2020 díj, szakmai kiadványok kategóriájában.

Az év levéltári kiadványa lett a Habsburg Ottó és az államhatalom kötet

A Magyar Levéltárosok Egyesülete által alapított az Év levéltári kiadványa 2020 díjak eredményhirdetésére 2021. május 12-én 10.30 órakor került sor online. Dr. Kenyeres István, a Magyar Levéltárosok Egyesülete elnöke és Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója köszöntője, illetve a díjazottak ismertetése után Dr. Csorba László, az ELTE BTK Történeti Intézet egyetemi tanára mutatta be az I. díjban részesült kiadványokat.

A szakmai kiadványok kategóriában Alapítványunknak a Magyar Nemzeti Levéltárral és a Corvina kiadóval közös kötete – melynek címe Habsburg Ottó és az államhatalom. Levéltári források az utolsó magyar trónörökösről (Szerk. Kocsis Piroska – Ólmosi Zoltán) – első helyezést ért el.

Csorba László bemutatója: