Hírek


Dokumentumok Berlinből

Alapítványunk igazgatója március 19-én a Konrad Adenauer Alapítvány által szervezett kerekasztalbeszélgetésen vett részt Berlinben.

Dokumentumok Berlinből

Alapítványunk igazgatója március 19-én a Konrad Adenauer Alapítvány által szervezett kerekasztalbeszélgetésen vett részt Berlinben.

A Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) központja kerekasztal-beszélgetésre hívta meg Alapítványunk igazgatóját Berlinbe. A március 19-én megrendezett eszmecsere témája a rendszerváltozás időszakának szerepe az európai történelmi tudatban, illetve a rendszerváltás tapasztalatainak jelentősége kontinensünk jövőjének alakításában. A német szövetségi kormány a közeljövőben a témával foglalkozó kutatóintézetet hoz létre Halléban, az előkészületek során számítanak a közép-európai régió országainak tapasztalataira is. A berlini beszélgetésen, melyet Joachim Klose, a KAS korábbi drezdai irodavezetője moderált, részt vett még Carsten Schneider, a keleti tartományokért felelős államminiszter, Johanna Wanka professzor, korábbi szövetségi oktatási miniszter, valamint Marek Pravda, lengyel külügyi államtitkár.

Prőhle Gergely felkereste Knut Abraham (CDU) képviselőt, Habsburg Ottó korábbi munkatársát, aki már több alkalommal volt vendégünk Budapesten. Képviselő úr köszönettel vette 99 év – 99 kép című kötetünket, és átadott néhány dokumentumot, amelyek – mint mondta – ízelítőt adnak abból a nagyobb iratcsomagból, amit évtizedek óta őriz, és amelyek a névadónkkal való közös munkáját idézik fel. Az eredeti fényképek mellett a 45 évvel ezelőtti európai választási kampány reklámdokumentumai, újságcikkek és más iratok méltó helyre kerültek archívumunkban.